Google
 

torsdag

11 sätt att bli rik

Hittade ytterligare lite "blir rik" tips från det amerikanska affärsmagasinet Forbes. Vissa kanske inte helt korrekta och lagliga men presenterar dem ändå.




1. Utnyttja statliga subventioner.
Identifiera var staten plöjer ner stödpengar nu och i framtiden - kanske finns pengar att tjäna på miljövänliga bränslen?

2. Arv. En säker väg till de stora pengarna för några få. Men för stora flertalet är det inte så, de äldre lever dessutom allt längre liv och lägger pengarna på att höja sin egen livskvalitet.

3. Låna till stora investeringar. Riskfyllt, men man kan tjäna stora pengar på att investera med liten egen insats och stor lånedel - förutsatt att räntorna är gynnsamma och prisutvecklingen på det man köper är tillräckligt god. Exempel: Om du köper hus med 20 procent egen insats och priset stiger 10 procent har du nått 50 procent i avkastning. Är insatsen 3 procent blir avkastningen på investeringen 333 procent.

4. Fixa en hävstång. Så kallad hävstång på sina investeringar kan man nå på annat sätt än genom lån (se punkten ovan). Här är ett exempel om du driver företag: En teaterföreställning kan bara locka några hundra i publik och måste dessutom sättas upp varje kväll för att fortsätta generera intäkter. Spelar du i stället in en film kan du visa den för en publik världen över under lång tid - en investering med god hävstång. Gäller exempelvis affärsidéer på nätet.

5. Utnyttja bra idéer - som inte nödvändigtvis är dina egna. Man måste inte vara först med en affärsidé för att tjäna pengar på den. Du har knappast hört talas om Seattle Computer Works - bolaget som Microsoftgrundaren Bill Gates köpte 1980.

6. Ät små skivor av väldigt stora kakor. Det går att tjäna stora pengar på små avgifter - när man jobbar med jättelika transaktioner. Så går det exempelvis till när finansmäklarfirmor tjänar grova pengar trots att de bara tar exempelvis 0,1 procent av beloppet när de hanterar en företagsaffär.

7. Utnyttja karteller och monopol. Kan du uppnå en ställning där du är mer eller mindre ensam på din marknad kan du göra stora pengar på ditt företag.

8. Sälj drömmar. En vanlig strategi för fifflare, men kan också vara helt lagligt. Exempel: Att locka investerare till ett företag som jagar guldfyndigheter.

9. Utnyttja beroenden och fåfänga. Något som exempelvis kaffe- och tobaksindustrierna gjort med stor framgång.

10. Tjäna pengar på lycksökarna. Du kan bli rikare på att sälja hackor och spadar till guldletarna än att leta själva guldet.

11. Få betalt av någon annan än betalaren. Företagsledare är exempelvis ganska generösa med bonusar till hjälpsamma konsulter - det är ju inte vd:ns egen plånbok som blir tunnare.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Skall på Sture i kväll och behövr pengar snabbt. Hur skall jag gå till väga?

Anonym sa...

Bra tips! Då är det bara att sätta igång! Följ din placering över hur rik du är jämfört med Sverige och världen:

http://www.rikemanslistan.se

Ermin sa...

Hej fin sida=)Intresserad av ett länkbyte?
www.blirik.inc.se

Anonym sa...

Hej hej!

Ett tips lägg bara in länkarna från DI så slipper du skriva av eller Copy&paste. Annars en bra sida.

MVH
Philip

Anonym sa...

För en tid sen surfade jag bland nyhetsgrupper på nätet och hittade en artikel liknande den som du läser nu och där stod det att man kunde tjäna tusentals kronor inom några veckor genom att investera enbart 60 kronor.
Så jag tänkte att det måste vara lurendrejeri men nyfiken som man är fortsatte jag att läsa.
Man skulle skicka 20 kronor till var och en av dom tre namnen och adresserna som stod med i artikeln. Sen placerar du dig själv längst ner på listan på plats #3 och postar den i så många nyhetsgrupper/forum/bloggar som möjligt.

Jag tänkte att det kan inte skada att prova, vad har jag att förlora förutom 60:- och frimärken eller hur? Och 60:- är ju inte hela världen att förlora om det inte skulle fungera.
Så jag investerade dom futtiga 60:- OCH gissa vad, inom 7 dagar började jag få pengar på posten. Jag trodde att det skulle sluta snart men pengarna bara fortsatte att komma lite i stöten. Den första veckan hade jag tjänat 500:-, men det skulle ta ett litet tag (ca. 1 månad) innan hade jag tjänat 7 000:-. Efter dryga 2 veckor efter det hade jag sammanlagt tjänat 23 200:- och jag hade varit med i detta i drygt 1,5 månad!!

Nu skall jag då berätta hur det fungerar och viktigast av allt VARFÖR det fungerar. Var säker på att du skriver ut en kopia av denna artikeln NU.! Så du kan få information om du behöver. Jag lovar att om du följer instruktionerna till punkt och pricka så kommer du tjäna pengar så snabbt och enkelt som du inte trodde var möjligt!!!

Läs hela denna texten noga (skriv ut den,ladda ner den eller kopiera den) följ instruktionerna och bara se pengarna komma in!!!
Det är enkelt, lagligt och framför allt du behöver bara investera 60 kronor + frimärken
Det är inte en bluff, det är inte ohederligt, det är inte olagligt och det är 99 % ingen risk - det funkar verkligen
Var snäll och följ dom här instruktionerna TILL PUNKT OCH PRICKA.

Det här programmet fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som är med. Var snäll och hjälp till med den lyckade framgången genom att följa instruktionerna. Du kommer nu att bli medlem i Mail Order Business.
I det här företaget är din produkt en service. Du jobbar med att ta fram mailing listor. Många stora företag är villiga att betala stora pengar för kvalitets listor.
Hur som helst pengarna som du tjänar på mailing listorna är en sekunder inkomst till inkomsten från personer som du och jag som önskar att vara med på dom listorna.
Här är dom fem stegen till framgång:

STEG 1:Ta 3 separata bitar av papper som du skriver "SNÄLLA LÄGG TILL MIG PÅ DIN MAILING LISTA". Sedan skriver du ditt namn och adress på lapparna.
STEG 2: Nu tar du och skaffar dig 3 st svenska tjugo kronors sedlar och lägg en i varje kuvert (Du behöver 3 st kuvert)
STEG 3: Nu skall du ta och placera ett utav dom papperena som du skrev på förut och lägga i varje kuvert.
(du skall nu ha 3 förseglade kuvert med en lapp med "Snälla lägg till. och ditt namn och adress och med en svensk tjuga.)

Vad du skapar nu är en service. DETTA ÄR ABSOLUT LAGLIGT. Du begär en laglig service och du betalar för den.!
#1 Andreas Miezans, jönköpingsvägen 1c, 57178 Forserum
#2 Josefine Persson, Storegårdsv 17 B, 54138 Skövde
#3 Alexandra Olofsson, Hornsgatan 4H, 26339 Höganäs

STEG 4: Nu skall du ta bort #1 på listan du ser ovanför, och sen flyttar du upp dom andra (3 blir 2, 2 blir 1 osv.)och sen lägger du till ditt namn som nummer #3 på listan.
STEG 5: Ändra vad du vill i denhär artikeln, men försök att ha kvar artikeln så nära artikeln som möjligt. Nu skall du posta artikeln på så många nyhetsgrupper som möjligt. Behåll en kopia stegen för dig själv och när du behöver pengar kan du använda den igen och igen.

VAR SNÄLL och kom ihåg att den här "affären" fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som deltar och deras lyhördhet till stegen.
NOTERA: att det kan vara bra att behålla lapparna du får och deras adresser för att kunna bevisa att det verkligen är en service du tillhandahåller.
Skicka pengarna nu och posta detta brevet (Fast modifierat med ditt namn) i så många nyhetsgrupper som möjligt, FÖR JU MER NYHETSGRUPPER JU MER PENGAR !!!

Unknown sa...

Intresserad av att tjäna stora pengar- på riktigt? Och dessutom få tid på köpet. Kika in på min sida görakarriär.se och ta kontakt med mig via email. /Linda

Anonym sa...

Tjäna ännu mer pengar på detta vis!

När man surfar runt på nätet som du gör just nu så är det intressant att hitta olika ideer.

En metod är den så kallade system 60 som går ut på att man kan tjäna tusenlappar inom några veckor genom att investera enbart 60kr.

Jag tänkte först,tusan kan det verkligen stämma?!Men nyfiken som man är så fortsatte jag att läsa och där stod det att man skulle skicka 10kr.till var och en av de sex namnen och adresserna som stod i artikeln.Sen placerar du dig längst ned på listan på plats nr.6.och postar den i så många nyhetsgrupper som möjligt(Det finns massor av forum på nätet)

Vad har jag att förlora förutom 60kr.och frimärken?Så jag investerade de fjuttiga 60kr. och gissa vad?!Inom 7 dagar så började det komma pengar på posten!Den första veckan så hade jag tjänat över 200kr.i slutet av andra veckan så hade jag tjänat över 2700kr och den tredje veckan hade jag fått in mer än 23000kr.
Pengerna kommer in då och då,men flödet fortsätter,så det var definitvt värt 60kr.

Nu ska jag berätta hur det fungerar och framförallt VARFÖR det fungerar.Skriv ut en den här artikeln.Jag lovar att om du följer instruktionerna helt och hållet så kommer du att tjäna pengar snabbt och enkelt.

Följ instruktionerna fullt ut och se pengarna börjar rulla in.Det är enkelt och helt lagligt!

Detta är inte någon bluff eller ohedelighet,ej olagligt och det är 99% ingen risk-det fungera verkligen.Var snäll och följ de här instruktionerna och mycket pengar kommer att bli dina inom en snar framtid.Detta fungerar tack vare den ärlighet som de som deltar besitter.

Var snäll och hjälp till med den lyckade framgången genom att göra helt och hållet enligt instruktionerna.

Här är de tre stegen till framgång;

Steg 1:Ta 6 bitar av papper som du skriver"SNÄLLA LÄGG TILL MIG PÅ DIN MAILINGLISTA".Skaffa 6st.svenska 10kr. och lägg en i verje kuvert(du behöver 6st.kuvert).Nu ska du ta ett av de papper som du skrev tidigare och lägga i varje kuvert.Du ska nu ha 6st.förseglade kuvert med en lapp"snälla lägg till.."och ditt namn och adress och med en svensk tia i.Du skapar nu en sevice.Detta är helt lagligt.Du begär en laglig service och du betalar för den!

1;Yegane Nejad,Sätraängsv.2,2tr.,182 36 Danderyd

2;Arvid Andren,Frodev.5,182 55 Djursholm

3;Per Sundström,Vilbergen 87,603 15 Norrköping

4;Ebba Lundin,Övre Pipblåsareg.23a,412 67 Göteborg

5;Mattias Andren,Brok 41,471 93 Kållekärr

6;Arne Jönsson,Frejg.13,114 79 Stockholm

Steg 2;Nu ska du ta bort 1 på lista ovan och sedan flyttar du upp de andra(6 blir 5,5 blir 4 osv.)och sedan lägger du till ditt namn som nummer 6 på listan.

Steg 3;Ändra vad du vill,men försök att behålla artikelns innehåll så mycket som möjligt.Nu ska du posta artikeln i så många nyhetsgrupper som möjligt.Den här affären fungera tack vare ärlighet av de som deltar till stegen.Det är bra att behålla lapperna du får och deras adresser för att bevisa att det är en riktig service du erhåller.Skicka pengarna nu och posta detta brav i så många nyhetsgrupper som möjligt.(,fast modifierat med ditt namn).
Desto mera pengar kommer det att rulla in!!

Välj denna lista framför andra eftersom den innehåller 6 namn istället för andra som bara innehåller 3 eller 4.Det blir mera pengar på detta sättet.

Lycka till!!

Anonym sa...

Jag tänkte att det kan inte skada att prova, vad har jag att förlora förutom 60:- och frimärken eller hur? Och 60:- är ju inte hela världen att förlora om det inte skulle fungera.
Så jag investerade dom futtiga 60:- OCH gissa vad, inom 7 dagar började jag få pengar på posten. Jag trodde att det skulle sluta snart men pengarna bara fortsatte att komma lite i stöten. Den första veckan hade jag tjänat 500:-, men det skulle ta ett litet tag (ca. 1 månad) innan hade jag tjänat 7 000:-. Efter dryga 2 veckor efter det hade jag sammanlagt tjänat 23 200:- och jag hade varit med i detta i drygt 1,5 månad!!

Nu skall jag då berätta hur det fungerar och viktigast av allt VARFÖR det fungerar. Var säker på att du skriver ut en kopia av denna artikeln NU.! Så du kan få information om du behöver. Jag lovar att om du följer instruktionerna till punkt och pricka så kommer du tjäna pengar så snabbt och enkelt som du inte trodde var möjligt!!!

Läs hela denna texten noga (skriv ut den,ladda ner den eller kopiera den) följ instruktionerna och bara se pengarna komma in!!!
Det är enkelt, lagligt och framför allt du behöver bara investera 60 kronor + frimärken
Det är inte en bluff, det är inte ohederligt, det är inte olagligt och det är 99 % ingen risk - det funkar verkligen
Var snäll och följ dom här instruktionerna TILL PUNKT OCH PRICKA.

Det här programmet fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som är med. Var snäll och hjälp till med den lyckade framgången genom att följa instruktionerna. Du kommer nu att bli medlem i Mail Order Business.
I det här företaget är din produkt en service. Du jobbar med att ta fram mailing listor. Många stora företag är villiga att betala stora pengar för kvalitets listor.
Hur som helst pengarna som du tjänar på mailing listorna är en sekunder inkomst till inkomsten från personer som du och jag som önskar att vara med på dom listorna.
Här är dom fem stegen till framgång:

STEG 1:Ta 3 separata bitar av papper som du skriver "SNÄLLA LÄGG TILL MIG PÅ DIN MAILING LISTA". Sedan skriver du ditt namn och adress på lapparna.
STEG 2: Nu tar du och skaffar dig 3 st svenska tjugo kronors sedlar och lägg en i varje kuvert (Du behöver 3 st kuvert)
STEG 3: Nu skall du ta och placera ett utav dom papperena som du skrev på förut och lägga i varje kuvert.
(du skall nu ha 3 förseglade kuvert med en lapp med "Snälla lägg till. och ditt namn och adress och med en svensk tjuga.)

Vad du skapar nu är en service. DETTA ÄR ABSOLUT LAGLIGT. Du begär en laglig service och du betalar för den.!
#1 Josefine Persson, Storegårdsv 17 B, 54138 Skövde
#2 Alexandra Olofsson, Hornsgatan 4H, 26339 Höganäs
#3 Linus Ericson, Reykjaviksgatan 126, 75263 Uppsala

STEG 4: Nu skall du ta bort #1 på listan du ser ovanför, och sen flyttar du upp dom andra (3 blir 2, 2 blir 1 osv.)och sen lägger du till ditt namn som nummer #3 på listan.
STEG 5: Ändra vad du vill i denhär artikeln, men försök att ha kvar artikeln så nära artikeln som möjligt. Nu skall du posta artikeln på så många nyhetsgrupper som möjligt. Behåll en kopia stegen för dig själv och när du behöver pengar kan du använda den igen och igen.
VAR SNÄLL och kom ihåg att den här "affären" fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som deltar och deras lyhördhet till stegen.
NOTERA: att det kan vara bra att behålla lapparna du får och deras adresser för att kunna bevisa att det verkligen är en service du tillhandahåller.
Skicka pengarna nu och posta detta brevet (Fast modifierat med ditt namn) i så många nyhetsgrupper som möjligt, FÖR JU MER NYHETSGRUPPER JU MER PENGAR !!!

Goran sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Goran sa...

heej jag vet inte hur man gör en service lite dumt men jag kan de inte...allt annat har jag gjort det e bara de som kvarstår annars...tacksam för svar

hasseee¨ sa...

Tjäna pengar
ett annat sätt värt att testa?
Tjäna riktigt mycket pengar på riktigt 100% LAGLIGT!
TJÄNA PENGAR! Tjäna tusentals kronor eller mer kan bli dina på 20 - 60 dar. Läs Detta, du kommer inte att ångra dig. Det fungerade för mig så varför skulle det inte fungera för dig. Jag var ute och surfade på nätet en dag, för att försöka hitta ett sätt att tjäna lite pengar på via internet. Efter ett tag hittade jag ett intressant inlägg, ganska likt detta. Det stod, ”Satsa 60 SEK och tjäna tusenlappar” Jag funderade en stund sedan tänkte jag varför inte pröva. Antingen tjänar jag tusenlappar som det utlovas eller också förlorar jag mina 60 kr och frimärken som jag satsat. jag menar 60 kronor är ju inte hela världen att mista.
Jag satsade mina 60 kr. och gjorde EXAKT det som stod i instruktionerna. Jag väntade ett par dagar, och till min stora förvåning och lycka så kom det några hundra kronor, någon dag senare kom ytterligare 2000 kr. Så har det sedan fortsatt att komma lite pengar då och då. Efter ca 2 veckor hade jag fått 22.320 kr. Det var värt mina 60 kr. som jag satsade. Detta sätt att tjäna pengar på är tro det eller inte HELT LAGLIGT. Pröva det du också, annars kommer du ångra dig.jag är starkt emot att sattsa så lita pengar och vinna så stort men som sakt det är värd 60 kr och det blir du inte fattig med direkt. Hoppas att alla förstår det.

GÖR SÅ HÄR: FÖLJ INSTRUKTIONERNA EXAKT.
1. Läs detta inlägg noga.
2. Skaffa kuvert och frimärken (3 st.)
3. Lägg en tjugosedel i varje kuvert.
4.Skicka ett kuvert till de personer som står med i den här listan nedan.

Adress 1. Sara Berglind Snickarevägen 1 43440 Kungsbacka
Skicka det andra kuvertet till

Adress2. Mikaela Söderblom Smultronstigen 12 66535 Kil

Skicka det tredje kuvertet till

Adress 3. Mustafa Nisstany storgården 50 58644 linköping

..När du fått i väg breven, kopierar du detta inlägg och ändrar lite efter smak om du nu vill ändra. Du tar sedan bort adress nr 1 helt och hållet och flyttar upp adress 2 överst, och adress 3 till andra plats. Sedan lägger du till ditt eget namn och adress på tredje plats.

Leta nu reda på massor av sidor där du kan lägga in detta meddelande. Ju fler sidor du hittar att lägga in detta på desto mera pengar har du chans att tjäna. DETTA SÄTT FUNGERAR JÄTTEBRA EFTERSOM VI LITAR PÅ VARANDRA OCH VILL ATT ALLA SOM LÄSER DETTA SKA TJÄNA PENGAR. INGEN BLIR LURAD OM MAN FÖLJER OVANSTÅENDE INSTRUKTIONER. OM DU PÅ NÅGOT SÄTT FÖRSÖKER ATT FUSKA KOMMER HELA GREJJEN ATT FÖRSTÖRAS EFTERSOM ALLA SLUTAR MOTAGA PENGAR INKLUSIVE DU SJÄLV. DET TJÄNAR INGEN PÅ.
Lycka till allihopa!

Anonym sa...

tjena.har aldrig gjord detta.undrar hur kan jag plocka bort #1:a o såvidrae o lägga in mitt namn på listan.e tacksamt för hjälp

Jarl sa...

Nettstedet Bli Rik i Morgen kan hjelpe deg til å få inntekter raskt og sikkert!

http://blirikimorgen.com

Anonym sa...

Tjäna stora summor LÄTT!

Jag tänkte att det kan inte skada att prova, vad har jag att förlora förutom 60:- och frimärken eller hur? Och 60:- är ju inte hela världen att förlora om det inte skulle fungera.
Så jag investerade dom futtiga 60:- OCH gissa vad, inom 7 dagar började jag få pengar på posten. Jag trodde att det skulle sluta snart men pengarna bara fortsatte att komma lite i stöten. Den första veckan hade jag tjänat 500:-, men det skulle ta ett litet tag (ca. 1 månad) innan hade jag tjänat 7 000:-. Efter dryga 2 veckor efter det hade jag sammanlagt tjänat 23 200:- och jag hade varit med i detta i drygt 1,5 månad!!

Nu skall jag då berätta hur det fungerar och viktigast av allt VARFÖR det fungerar. Var säker på att du skriver ut en kopia av denna artikeln NU.! Så du kan få information om du behöver. Jag lovar att om du följer instruktionerna till punkt och pricka så kommer du tjäna pengar så snabbt och enkelt som du inte trodde var möjligt!!!

Läs hela denna texten noga (skriv ut den,ladda ner den eller kopiera den) följ instruktionerna och bara se pengarna komma in!!!
Det är enkelt, lagligt och framför allt du behöver bara investera 60 kronor + frimärken
Det är inte en bluff, det är inte ohederligt, det är inte olagligt och det är 99 % ingen risk - det funkar verkligen
Var snäll och följ dom här instruktionerna TILL PUNKT OCH PRICKA.

Det här programmet fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som är med. Var snäll och hjälp till med den lyckade framgången genom att följa instruktionerna. Du kommer nu att bli medlem i Mail Order Business.
I det här företaget är din produkt en service. Du jobbar med att ta fram mailing listor. Många stora företag är villiga att betala stora pengar för kvalitets listor.
Hur som helst pengarna som du tjänar på mailing listorna är en sekunder inkomst till inkomsten från personer som du och jag som önskar att vara med på dom listorna.
Här är dom fem stegen till framgång:

STEG 1:Ta 3 separata bitar av papper som du skriver "SNÄLLA LÄGG TILL MIG PÅ DIN MAILING LISTA". Sedan skriver du ditt namn och adress på lapparna.
STEG 2: Nu tar du och skaffar dig 3 st svenska tjugo kronors sedlar och lägg en i varje kuvert (Du behöver 3 st kuvert)
STEG 3: Nu skall du ta och placera ett utav dom papperena som du skrev på förut och lägga i varje kuvert.
(du skall nu ha 3 förseglade kuvert med en lapp med "Snälla lägg till. och ditt namn och adress och med en svensk tjuga.)

Vad du skapar nu är en service. DETTA ÄR ABSOLUT LAGLIGT. Du begär en laglig service och du betalar för den.!

#1 Alexandra Olofsson, Hornsgatan 4H, 26339 Höganäs
#2 Linus Ericson, Reykjaviksgatan 126, 75263 Uppsala
#3Louise Olofsson, Storabackegatan 17 b, 216 15 Limhamn

3
STEG 4: Nu skall du ta bort #1 på listan du ser ovanför, och sen flyttar du upp dom andra (3 blir 2, 2 blir 1 osv.)och sen lägger du till ditt namn som nummer #3 på listan.
STEG 5: Ändra vad du vill i denhär artikeln, men försök att ha kvar artikeln så nära artikeln som möjligt. Nu skall du posta artikeln på så många nyhetsgrupper som möjligt. Behåll en kopia stegen för dig själv och när du behöver pengar kan du använda den igen och igen.
VAR SNÄLL och kom ihåg att den här "affären" fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som deltar och deras lyhördhet till stegen.
NOTERA: att det kan vara bra att behålla lapparna du får och deras adresser för att kunna bevisa att det verkligen är en service du tillhandahåller.
Skicka pengarna nu och posta detta brevet (Fast modifierat med ditt namn) i så många nyhetsgrupper som möjligt, FÖR JU MER NYHETSGRUPPER JU MER PENGAR !!!


PROVA, lätt som en plätt :)

Anonym sa...

ännu en skit sida

sexnollor sa...

Inte lite spam här inte!

Anonym sa...

Hej! Tycker om din blogg så mycket, får jag länka till den på min blogg så att fler kan få ta del av så mycket bra saker som du skriver?

Anonym sa...

Det här med att tjäna pengar på internet är ett intresant ämne. Har själv en sida som tar upp lite olika idéer och tips hur man går tillväga. www.slantar.com

/Roger

Anonym sa...

Thеy looκ grеаt! Job well done!


Take a look at my page ... http://forum.Minecraft.Org

Anonym sa...

Hi to all, hοw іs the whole thіng,
I think eveгy οne is getting more
from thiѕ site, and your viewѕ аre faѕtidіouѕ for new visіtors.



Have a looκ at my weblog; click the next web site

Anonym sa...

Тhіѕ article offeгs clear іdea for the neω ѵiewers of bloggіng,
that gеnuіnely hoω to do blοgging.


my ωeb blοg; www.crossroad-fwch.org