Google
 

torsdag

Bli Rik - del 1

Tänkte i några av de kommande inläggen presentera lite olika idéer och texter som jag hittat här av var på nätet angående hur man kan bli rik.



10 steg till hur du blir ekonomiskt oberoende!


1. Våga tänk stort.
Det är viktigt att du vågar tänka stort, att du ser ditt framtida liv precis så som du vill ha det. Var du vill bo, hur du vill att ditt hus ska se ut, vilken bil du vill köra, vad du vill göra på din fritid och vilka du vill umgås med är alla saker du kan fundera över. Tillåt dig själv att fundera på hur din framtid ser ut. Skriv gärna ner det som du mest av allt skulle vilja ha. När du vågar föreställa dig en rik framtid både på ett materiellt, mentalt och socialt plan har du tagit det första steget som är viktigt att ta, nämligen att du för första gången ser det som en möjlighet att du kan få det som du verkligen vill ha. De flesta skulle gärna vilja bli rika och leva ett härligt liv men oftast förblir det bara en avlägsen dröm för de tror inte att det kan hända på riktigt


2. Sätt mål.
Det är viktigt att sätta mål för vad du vill åstadkomma, det beror på att du då får något att jobba och sträva efter. Genom mål utvecklar du en tydlig känsla för riktning, du vet var du är på väg och vad du behöver göra för att komma dit du vill.

Skriv gärna ner dina mål på papper, använd både långsiktiga mål; vad du vill åstadkomma inom 5 år och kortsiktiga; vad du vill åstadkomma inom det närmsta året. Sätt gärna mål som är lite högre än vad du tror är möjligt så att du blir ordentligt motiverad, men inte så högt att du blir helt avskärmad. Ett exempel är om du är säljare och tjänar 25000 kr per månad, då kan du ha som mål att öka lönen till 35000 kr per månad inom ett år. Om ditt mål hade varit 75000 kr per månad inom samma tid hade det varit lite väl optimistiskt, men fortfarande möjligt.

Skriv gärna ner dina mål inom olika områden av ditt liv: Arbete, privatekonomi, personlig utveckling och sociala relationer.


3. Framgångsrikt tankesätt.
Det är oerhört viktigt att du utvecklar ett framgångsrikt tankesätt där du verkligen tror på att du kan lyckas med det som du vill. Se till att du alltid försöker tänka positivt och ser möjligheter hellre än problem. För att bli framgångsrik måste du vara beredd på tillfälliga nederlag. Om du tar dem på rätt sätt kommer dessa dock bara att göra dig säkrare.


4. Utveckla ditt sjätte sinne.
Det är inte det lättaste att utveckla sitt sjätte sinne, men det går genom att du litar på din "magkänsla" och att du lyssnar på signaler som kommer upp. Om det är något beslut som inte känns rätt kanske det är bäst att göra på något annat sätt.


5. Framgångsrikt beteende.
Är ditt beteende i samspel med dina mål; sparar du pengar, utnyttjar du din tid på bästa sätt osv. Ett framgångsrikt beteende är väldigt viktigt och det går att programmera sig själv genom att applicera olika taktiker i vardagen. En oerhört viktig del av ett framgångsrikt beteende är att du omger dig med rätt människor. Du behöver umgås med de som har samma värderingar och åsikter som du och du måste välja bort de som påverkar dig negativt eller i alla fall inte prata om framgång med dem, för de kommer inte att förstå.


6. Ta ett steg varje dag.
Du har väl hört uttrycket "Många bäckar små blir en stor å"; många små bidrag blir till slut ett stort bidrag. Genom att du tar ett litet steg varje dag bygger du sakta men säkert upp en stor kraft som fungerar ungefär som när man rullar en snöboll. Det är en momentalkraft som gör att för varje dag du tillför din arbetsinsats och ditt engagemang kommer du till slut få rejält betalt för det.


7. Jobba smart.
Många säger att om man skaffar ett bra jobb och jobbar hårt blir man framgångsrik, det kan säkert stämma. Men troligtvis behöver man även jobba smart. För att jobba smart räcker det inte med att lägga ner 12- 14 timmar per dag eller att anstränga sig till bristningsgränsen. Du kan jobba smart genom att lära dig hur du effektiviserar ditt arbete och din arbetsdag, dels vilka strategier du använder men även hur du använder din tid. Det bästa är att lägga ner mest tid på de aktiviteter som ger mest inkomst, detta gäller speciellt om man är säljare eller på annat sätt jobbar på provision. Det finns många utmärkta böcker att läsa som handlar om utveckling både yrkesmässigt och på ett personligt plan.


8. Gör det du älskar att göra.
Gör det du älskar att göra oavsett vad det är. Du får alltid mer betalt av att göra något utmärkt än att göra det hyfsat och om du älskar vad du gör är det lättare att göra det utmärkt. Fundera på vilket arbetsmoment du tycker bäst om i ditt nuvarande jobb, kan du öka tiden du gör det eller behöver du kanske byta jobb?


9. Sköt din privatekonomi väl.
Pengar betyder inte allt här i livet och om du tar väl hand om din ekonomi kan du använda mer tid åt fritidsintressen och din partner.


10. Ha tålamod - var beredd att betala priset i förväg.
Du måste ha tålamod. Det kan vara väldigt svårt att vänta när man vill ha något NU. Men för att få den effekt som du vill ha måste du ha förmågan att hålla ut tills du får ditt efterlängtade resultat. Tänk på idrottsmän/kvinnor som Stefan Holm och Karolina Klüft, deras framgång i friidrott beror till stor del på deras förmåga att ha tålamod och kämpa på tills de når sina mål att vinna VM och OS.

Ett bra sätt att få motivation är att du föreställer dig att du genom din ökade kunskap och nya värderingar och vanor, bygger upp osynliga tillgångar som du inte får tillgång till förrän du blir verkliga genom ditt eget företags vinster eller att du höjer din lön rejält. Men du måste till 100 % tro på att de håller på att byggas upp och att de kommer att komma till dig om du bara har förmågan att hålla ut tillräckligt länge. Se därför ditt mål att bli ekonomiskt oberoende som en livsstil. Se det som en livsnödvändighet med livslångt lärande för att du ska bli oslagbar.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Om du är tillräckligt driven och själv tror på att du kan förse andra med bra artiklar i ämnet kommer det även att gå bra för dig.

Ett enkelt, och ofta vinnande koncept är att brinna för något. Brinner man inte blir man heller inte framgångsrik. Då gäller det att raskt leta vidare efter nästa eld :)

Lycka till!

Anonym sa...

Tack för stödet!
Jag hoppas verkligen att min plan faller väl ut. Så länge jag inte "bränner" mig så går det förhoppningsvis bra.

Anonym sa...

Hur ska man tänka smart när det gäller min privataekonomi om man är mammaledig?

Erik Bengtsson sa...

Det är ett väldigt nyttigt inlägg som ni har skrivit, och ni poängterar en väldigt viktig sak; nämligen att var och en av oss har en enormt massa möjligheter att tjäna pengar på. Frågan är bara om vi verkligen är beredda att göra det jobb som krävs för att bli miljonär?

Vi driver en sajt som heter PengarPortalen. Jag gillar din blogg så pass mycket att jag undrar ifall vi skulle kunna få igång något samarbete? Vi har en artikel som handlar om "hur man blir rik" och som vi skulle vilja få länkar till. Ni kan väl checka in den och meddela oss ifall detta förslag är något för er?

http://pengarportalen.se/component/content/article/69-hur-blir-man-rik.html

Mvh
Erik

John Svensson sa...

Det svåra är att tjäna in miljonen direkt på sin lön. Driver man enskild firma i Sverige och tjänar men än 380.000 om året så blir man beskattad 75% på allt över och 55% på det under om man vill ha ut pengarna så att man kan spara. Sverige är nog ett av de svårare länderna att nå miljonen i om man är företagare.

B-A sa...

Ehhh...hur gammal e du? 17?
Som mångmiljonär måste jag säga att detta var det mest barnsliga och orealistiska jag läst. Låter som taget ur motivationskurs a la 90's

Emelie sa...

Till B-A:
Om detta nu är så barnsligt och orealistiskt varför kommer du då inte själv med något konkretare???

jakob 99 sa...

tack för tipset. jag behöver veta hur man kan tjäna pengar snapt och smidigt. jag tycker att detta va det bästa jag har läst om hur man blir rik under denna månad. tack och återigen tack jag är overighört tacksam

Domino sa...

Jag vill påstå att ett förhållande(främst barn) sätter käppar i hjulen för den som vill bli ekonomiskt oberoende, dock om man har en partner som har samma mål som en själv så bör det nog funka.

Men det är bara vad jag tror.

Anonym sa...

jag tyckte om texten den fick mig att se framtiden samtidigt när jag läste din text ......

jag gick långt bort ifrån mig själv.

Tack för en super bra text ....

Anonym sa...

Ofta så är man ensam om olika koncept och sättet att tänka och det käns som om man tappar allt när man inte får stöd från sin omgivning. Men nätter som denna när jag börjar fundera och önska ekonomiskt oberoende käns det som om jag är redo för vad som helst för att förverkliga det. Det käns ändå bra att se och läsa att det fins andra som tänker likadant. Jag har ett par intresanta ide`er för dom som är intresereade.
restaurangroyal@live.se

Anonym sa...

"som mångmiljonär... bla bla bla" varför sitter du då och söker på 10 steg till din första miljon?

Anonym sa...

Ett tips till er som vill bli rika. Jag tjänar 22 tusen efter skatt och min sambo 15 cirka, vi har en hyra på 6 tusen och en ny bil som vi betalar 4 tusen för mat handlar vi 2 tusen = 11 tusen så alltså har vi 26 tusen kvar nöjde 2 tusen = 24
20 tusen säger vi kan vi spara varje månad = 12 månader = 240 tusen det är pengar till en fastighet .

Anonym sa...

Hehe! Vilken diss